مارک تواین در زندگی نامه منتشر نشده خود به صراحت ذکر کرده که برای اولین بار از ماشین تحریر برای داستان نویسی استفاده نموده است. او  دست نوشته های خود، از ماجراهای تام سایر را در سال 1874 و با استفاده از یک ماشین تحریر پیشرفته به نام رمینگتون باز نویسی کرده است.

رمینگتون یک ماشین تحریر دستی بوده به این معنا که جای نگرانی برای سیم و کابل های اضافی وجود نداشته است. موجودی قدرتمند, یک ماشین مستقل یا شاید به قول امروزی ها یک پرینتر بی سیم.

اما امروزه کار از دفتر کاری مارک تواین بسیار بالا گرفته و پرینتر, روتر, مودم اینترنت, کامپیوتر, تلفن, فکس و بسیاری دستگاه های دیگری وجود داشته که بر روی میز کاری شما نیاز به اتصال به یکدیگر و شبکه شدن دارند. این یعنی کوهی از سیم و کابل در هم تنیده که مابین دستگاه ها رد و بدل شده اند.

مشکل دیگری که با شبکه های کابلی به وجود می آیند محدودیت مکانی است. دستگاه های سیمی به معنای واقعی به شبکه خود افسار شده اند. اتصال کابل یک کامپیوتر به یک پرینتر در اتاق دیگر بدون شک نیاز به کابل کشی در راهرو یا حتی پله ها خواهد داشت که نگهداری از آن در نوع خود یک چالش محسوب می شود.

در همین راستا محققان زیادی برای حل این مشکل دست به کار شده تا کابل های مورد نیاز برای ایجاد یک شبکه خانگی را کاهش دهند. به همین خاطر حالا می توان فایلی را از یک کامپیوتر بدون اینکه نسخه ای از آن در کامپیوتر دیگر وصل یا با سیم به هم متصل شده باشند و یا حتی از تلفن هوشمند یا دستگاه های همراه پرینت کرد. این ایده بیش از یک راه برای اجرایی شدن دارد. مثل استفاده از پرتو های نوری یا امواج رادیویی برای ارسال دستورات پرینت به دستگاه های مقصد آن هم بدون خستگی از کابل و گره های مزاحم. اولین تکنولوژی کاربردی برای ارسال دستورات پرینت به صورت بیسیم, استفاده از پالس های نوری حاوی اطلاعات پرینت از کامپیوتر به پرینتر بود.

اما چگونه می توان از نور مادون قرمز برای ارسال دستورات پرینت استفاده کرد؟

پرینتر های IrDA

پرینتر های بیسیم ابتدایی از فناوری استاندارد شده ای به نام پیوستگی اطلاعات مادون قرمز (Infrared Data Association) یا به طور مختصر IrDA استفاده می کردند. IrDA یا همان اینفرارد یک سازمان غیر انتفاعی و مسئول ایجاد استاندارد برای دستگاه های است که قصد دارند از این تکنولوژی برای دریافت و ارسال اطلاعات استفاده کنند.

بدون استفاده از این استاندارد امکان تداخل سیگنال دستگاه های مصرف کننده با یکدیگر و ایجاد اختلال در فرآیند صحیح وجود خواهد داشت. دستگاه های اینفرارد که ممکن است پرینتر یا هر دستگاه دیگری مانند کنترل از راه دور باشند با تشخیص طیف مادون قرمز از نور, ارتباط برقرار می کنند. طیفی از نور که به چشم انسان نامرئی و تنها با دستگاه هایی مانند دوربین دید در شب قابل مشاهده هستند با این حال گرمای مادون قرمز برای انسان قابل احساس است.

اینفرارد برای نرخ انتقال داده در حجم های متفاوت و بسته به دستگاه های مختلف از 115.2 کیلو بایت تا 16 مگابایت در ثانیه استاندارد سازی شده است. همچنین مانند بسیاری از تکنولوژی های دیگر ارتباطی، ارتباط از طریق اینفرارد نیز متکی به گیرنده فرستنده خواهد بود. این بدان معناست که دستگاه های مجهز به اینفرارد قادر به دریافت و ارسال داده با استفاده از سیگنال های مادون قرمز بوده و با استفاده از ریز پردازنده داخلی می تواند سیگنال های الکترونیک را به پالس های نوری و بلعکس تبدیل کند.

به منظور استفاده از فناوری اینفرارد برای پرینت به عناصر زیر نیاز خواهد بود:

  • فرستنده و گیرنده مادون قرمز متصل به کامپیوتر یا هر دستگاه هوشمند دیگر
  • فرستنده و گیرنده مادون قرمز متصل به پرینتر

برخی از پرینتر ها به طور پیشفرض اینفرارد داخلی دارند اما پرینتر های فاقد این قابلیت که نمونه قالب نیز محسوب می شوند, نیاز به نصب این ویژگی به صورت دستی خواهند داشت. به طور معمول این قابلیت به صورت آداپتور های USB یا پورت موازی و گاها همراه با اتصال برق برای پرینتر و کامپیوتر در دسترس هستند.

یکی از بزرگترین معایب این فناوری اتکای آن به پیکربندی دستگاه ها در خط مستقیم و مقابل یکدیگر است. از آنجایی که اینفرارد برای انتقال داده از نور استفاده می کند نیاز به مسیری بدون مانع و در خط مستقیم خواهد داشت. فاصله بیش از حد مجاز, درب, دیوار و غیره مانع کارکردن فرستنده و گیرنده در این فناوری می شوند. از سوی دیگر تداخل امواج یا دستکاری توسط هکر ها غیر ممکن بوده و تا زمان برقراری اتصال مابین دو دستگاه بدون هیچ افت کیفیتی کار خواهند کرد.

در دهه اخیر بسیاری از توسعه دهندگان فناوری اینفرارد, میدان را به سود رقیب محبوب آن یعنی بلوتوث ترک کردند.

تفاوت های میان فناوری ایفرارد و بلوتوث در پرینتر چیست؟

پرینتر های بلوتوث

در طول چند سال گذشته بلوتوث به عنوان محبوب ترین فناوری انتقال سریع اطلاعات شناخته و مورد استفاده قرار گرفته است. دستگاه های بلوتوث با استفاده از سیگنال های رادیویی کوتاه در محدوده 2.4 گیگاهرتز کار می کنند.

در اینجا دو کلاس متفاوت از دستگاه های بلوتوث وجود دارد. کلاس محدودتر می تواند اطلاعات را در محدوده بیش از 10 متر و کلاس دیگر به بیش از 100 متر ارسال کند. این فناوری به کاربران خود اجازه می دهد، محدوده شخصی ایجاد کرده تا ورود یا خروج دیگر کاربران به محدوده خود را پیگیری یا ثبت کنند. بر خلاف ایفرارد سیگنال های بلوتوث وابسته به خط دید مستقیم نیست. به همین خاطر شبکه های بلوتوث می توانند فراتر از درب, دیوار, یا حتی طبقات مختلف یک ساختمان گسترش یافته و با دستگاه های در محدوده خود تا سرعت ۳ مگابایت در ثانیه به انتقال داده بپردازد.

در حال حاضر برخی از پرینتر و کامپیوتر ها با بلوتوث داخلی عرضه شده و دیگر نیاز به نصب آداپتور بلوتوث به صورت دستی ندارند. در بسیاری جهات فرآیند ارسال و دریافت داده ها توسط بلوتوث مانند ایفرارد است که به جای تبدیل داده های صفر و یک به امواج نور, آن را به امواج رادیویی تبدیل و اسال کرده تا دستگاه های مقابل نیز با معکوس کردن این رفتار به پیشبرد فرآیند کمک کنند.

امنیت پرینترهای بلوتوثی

پیش از این بسیاری از ما با این فناوری در تلفن های همراه خود کار کرده ایم و می دانیم که دستگاه های بلوتوث به راحتی و در کسری از زمان به شبکه متصل می شوند. این قابلیت فرای اینکه حسن محسوب می گردد یک ایراد امنیتی نیز هست و باعث می شود تا هکر ها به راحتی وارد شبکه شده و استراغ سمع کنند.

پرینتر های WiFi

شبکه های بی سیم به طور فزاینده ای در بین کاربران خانگی و اداری محبوب شده اند. اکثر این شبکه ها از فناوری WiFi و مجموعه استاندارد های 802.11G استفاده می کنند. وای فای نیز مانند بلوتوث از سیگنال های رادیویی و اما با فرکانس 2.4 تا 5 گیگاهرتز و سرعت انتقال 11 تا 140 مگابایت بر ثانیه بسته به نوع استاندارد استفاده می کند.

پرینتر های زیادی در بازار از این فناوری به صورت داخلی استفاده می کنند. مدیران شبکه می بایست ابتدا پرینتر را به شبکه متصل تا در مرحله بعد تمامی سیستم های متصل به شبکه بتوانند از آن استفاده و به آن دستور پرینت ارسال کنند. ایده استفاده از چنین سیستمی به منازل یا شرکت های بزرگ و کوچک, نوید هزینه کمتر با استفاده از یک پرینتر برای تمامی کاربران را خواهد داد.

اینجا نیز امنیت در حین اتصال به شبکه امر بسیار مهمی تلقی می شود. یک شبکه بیسیم نا امن هدف فوق العاده مناسبی برای هکرها و سارقان اینترتی خواهد بود که البته با وجود ایده های خوبی مانند دیوار آتش، گذاشتن رمز یا پروتوکل WPA برای رمزنگاری داده ها برخلاف فناوری قبلی زیاد جای نگرانی وجود ندارد.

با این وجود حتی اگر از فناوری های گفته شده در بالا برای کاهش سیم و کابل های رد و بدل شده میان دستگاه ها استفاده شود باز هم باید کابل برق برای دستگاه پرینتر، کابل تلفن و آداپتور مسیر یاب شبکه و چندین کابل دست و پا گیر دیگر را تحمل کرد.

منبع : howstuffworks

4 برای “روش های مختلف پرینت بدون سیم چیست؟”

  1. سلام وقت بخیر. پرینتر های بلوتوثی نیاز به wifi ندارند ؟ آیا میشه با تبلت بدون wifi با اینرنت فعال بروی تبلت پرینت گرفت ؟ و یا بچه های دبستانی براحتی میتوانند این کار را بکنند ؟ پرینتر بلوتوثی ساده که براحتی برای بچه ها قابل استفاده باشد و قیمت زیادی نداشته باشد ؟

    1. سلام
      در حال حاضر هیچ پرینتری که امکان اتصال با قابلیت بلوتوث رو داشته باشه حداقل در برند های معروف مثل اچ پی یا کانن در بازار وجود نداره
      برای پرینت از طریق اینترنت در دستگاه های موبایل هم میتونید این مطلب رو مطالعه کنید

    1. سلام خدمت شما
      در حال حاضر مدل های زیر توی بازار موجود هست:
      HP P1102 استوک
      HP M15W
      اولی پرینتر خوبیه به شرط اینکه سالم باشه
      دومی هم قابل تحمله میتونید نقد و بررسیش رو از اینجا بخونید
      مهم ترین تفاوتی که بین پرینترهای بیسیم اچ پی و کانن هست اینه که پرینترهای اچ پی بدون نیاز به مودم میتونند به صورت مستقیم به گوشی اندروید وصل بشن

دیدگاهتان را بنویسید