در جهان امروز که به خاطر فناوری های ارتباطی دیجیتال به طرز فزاینده ای در حال بدون کاغذ شدن است, تصور عامه به منسوخ شدن صنعت پرینت می رود, اما داستان به هیچ وجه این طور نیست. در واقع به خاطر فشاری که نمایشگر ها در دراز مدت به چشم کاربران وارد کرده و باعث کاهش کیفیت بینایی در شخص می شوند, همچنان مردم به خواندن کتاب و روزنامه در صفحات چاپی علاقه بیشتری نشان می دهند که خود به نحوی باعث بقای این صنعت شده و خواهد شد.

اجازه بدهید تا به طور صادقانه با جوهر روبرو شویم. جوهر کثیف، گران قیمت و از لحاظ نگهداری بدون صرف اقصادی محسوب می شود. آیا این دلایل برای جمع آوری فناوری های پرینت مبتنی بر جوهر کافی نیست؟ برخی از فناوری های جدید به روند خارج سازی جوهر از جمع فناوری ها کمک بسیاری می کنند اما این که بتوانیم از این فناوری های جدید نیز به طور کامل بدون نیاز به جوهر نام ببریم بستگی به تعریف ما از جوهر دارد.

به طور کلی جوهر شامل یک رنگ یا رنگ دانه می شود که می تواند به عنوان یک ماده آلی یا غیر آلی باشد.

یک رنگ در واقع یک ماده رنگی است که در یک مایع حلال به اصطلاح حل شده باشد. اما همیشه رنگ دانه ها به صورت مایع نبوده و گاهی اوقات به صورت ذرات پودری و معلق در مایع به کار می روند. حلال و مایع نگهدارنده رنگ دانه ها نیز می توانند موادی مثل آب، روغن یا الکل باشند.

تقریبا تمامی روش های پرینت از جدید تا قدیم اجازه حذف جوهر در چاپ را به کاربر می دهند. روش های باستانی مانند حکاکی به هیچ وجه نیازی به جوهر نداشتند. در این روش کلمات، تصاویر یا طرح ها با استفاده از یک ابزار بر روی یک سطح سخت حکاکی می شدند. با این حال روش نام برده تنها بر روی پلاک های سفت و سخت کاربرد داشته و بر روی کاغد قابل استفاده نیست. در نتیجه فرآیندی نا کارآمد, گران و دشوار است.

یکی دیگر از روش های پرینت بدون جوهر, استفاده از ورقه های حرارتی است. این سیستم شامل سطحی حساس به حرارت و فشار است. با این حال با وجود جذابیت و جاه طلبانه بودن این ایده, برای استفاده انبوه غیر قابل استفاده است.

در میان فناوری های نوین و کهنه نام برده شده, روشی نیز وجود دارد که در عین سادگی و ارزانی قابلیت پرینت بدون جوهر را فراهم می کند. برای رسیدن به چگونگی کار این فناوری با ما همراه باشید.

روش نوین پرینت بدون جوهر

فناوری پرینت با استفاده از جوهر به چیزی حدود 4000 سال پیش بر می گردد. صنعت چاپ در دوران های طولانی به طور پیوسته نیاز خود را به جوهر نشان داده و به عنوان یکی از پیشرفت های بزرگ بشریت خود نمایی کرده است, به همین خاطر صحبت کردن از سیستمی که بدون این سنت دیرینه کار می کند نیز خالی از لطف نیست.

برای نمونه دستگاه های فکس حرارتی، دستگاه های بسیار کار آمدی هستند که بدون نیاز به جوهر و تنها با اعمال حرارت به کاغذ مخصوص, تصاویر و نوشته های مورد نظر را پرینت می کنند. در واقع این پرینتر ها بدون مکانیسم های محتاج به جوهر, ساده تر و هزینه های مناسب تری خواهند داشت.

نوع دیگری از دستگاه های فکس حرارتی از یک ریبون رنگی به جای جوهر و ذوب آن به وسیله حرارت در روی کاغذ استفاده می کنند. دستگاه های کپی نیز از لحاظ فنی از جوهر و انوع آن استفاده نمی کنند. این گونه دستگاه ها از پودر های خشک به عنوان ماده اولیه استفاده می کنند.

با این وجود و در کنار در دسترس بودن فناوری های گفته شده باز هم مردم به خاطر کیفیت بالا و هزینه های در مجموع پایین تر در پرینتر های جوهر افشان رنگی نسبت به پرینتر های مشابه لیزری و حرارتی, باز هم به این دسته از پرینتر ها رجوع می کنند. به همین خاطر برخی از شرکت ها برای بر طرف کردن این خلاء دست به کار شده اند.

یکی از این شرکت ها Zink است که در سال 2007 اعلام کرد موفق به طراحی پرینتری بدون نیاز به جوهر شده است. این فناوری با استفاده از کریستال های جاسازی شده در کاغذ و اعمال حرارت مناسب به سطح آن می تواند رنگهای زنده و با کیفیت حتی به عنوان تصویر به وجود آورد. این کاغذ مخصوص از آنجایی که نیازی به جوهر ندارد باعث کوچکتر شدن اندازه پرینتر نیز می شود.

این کمپانی برای اولین بار در یک همکاری با شرکت پلوراید (پیشگام در زمینه ساخت فیلم های فوری) اقدام به ساخت پرینتر عکس متحرک و بدون نیاز به جوهر کرد که قطر آن از یک بسته سیگار هم کمتر بود.

زیراکس هم که نامش مترادف با دستگاه های کپی شده در حال توسعه فناوری پرینت بدون نیاز به جوهر می باشد. اما روند کار آن کاملا متفاوت از دیگران است. یکی از ایرادات کاغذ های پرینت شده بدون جوهر نا مشخص بودن مدت زمان دوام آنها است. اما در این میان زیراکس به این اشکال به عنوان یک مزیت و عامل سودآوری نگاه کرده است. در حقیقت قصد دارد کاری کند که پرینت های بدون جوهری که گرفته شده به طور خودکار پاک شوند.

هر چند این ایده غیر منطقی به نظر می رسد اما زیراکس به دلیل خاصی بر روی اجرایی کردن آن پافشاری دارد.

اشخاص در اداره ها کاغذ هایی را پرینت می کنند که به آن برای یک روز یا حتی کمتر نیاز دارند. برای اینکه این فرآیند سازمانی مقرون به صرفه تر شده و سازگاری بیشتری با محیط زیست پیدا کند, زیراکس دست به طراحی کاغذی بدون نیاز به جوهر و قابلیت استفاده مجدد نموده است.

شرکت زیراکس برای رسیدن به این هدف ابتدا تکه های کاغذ را در مواد شیمیایی موسوم به heliochromic قرار می دهد. این مواد شیمیایی تیره رنگ عملکردی مشابه عینک های حساس به نور را دارند که در معرض نور تیره و بعد به ندرت روشن می شوند. با این تفاوت که حساسیت آن در برابر نور ماوراء بفش است. بنابراین تنها کاری که پرینتر انجام می دهد کشیدن کاغذ مخصوص به داخل و تابش پرتو های UV با شدت مناسب در مکان های مورد نظر است. به همین تریب هم کاغذ پرینت شده می تواند برای استفاده مجدد در معرض پرتو دیگری با طول موج متفاوت پاک شود. در نمونه های اولیه این فناوری کاغذ های چاپ شده به طور خودکار در مدتی بین 16 تا 24 ساعت پس از پرینت پاک خواهند شد.

اما زیراکس در تلاش برای افزایش این دوره زمانی و در آخر اختیاری کردن پاک سازی آن برای کاربر است.

منبع: howstuffworks

یک جواب به “چگونه می توان بدون جوهر پرینت گرفت؟”

دیدگاهتان را بنویسید