۷۵۰,۰۰۰ تومان

در انبار موجود نمی باشد

دسته:

توضیحات

داشتن شارژرهای زیاد می تواند بسیار خسته کننده باشد. جدا کردن آنها از تلفن یا لپ تاپ یا تبلت یا روتر آسان است. و هنگامی که این اتفاق می‌افتد، می‌توان فهمید که کدام یک با آن سازگار است، پیچیده باشد. راه‌ حل پیش‌فرض این است که دوشاخه‌های تصادفی را امتحان کنید تا زمانی که یکی از آن‌ها را پیدا کنید که متناسب با دستگاه شما باشد. با این حال، این یک قمار بزرگ است. اگر یک آداپتور برق ناسازگار را بگیرید، بهترین سناریوی شما این است که کار کند، البته نه آنطور که سازنده در نظر گرفته است. بدترین سناریواین است که ابزاری را که می‌خواهید روشن کنید سرخ کنید و ممکن است که خانه خود را به آتش بکشید.

در این مقاله، می‌خواهم شما را در فرآیند کاوش در کشوی آشغال و یافتن آداپتور برق مناسب برای دستگاهتان راهنمایی کنم. پس، من به شما خواهم گفت که چرا انجام این کار بسیار مهم است.

هر آداپتور برق AC/DC به طور خاص برای پذیرش یک ورودی AC خاص (معمولاً خروجی استاندارد از یک پریز برق در ایران 220 ولت است) و تبدیل آن به یک خروجی DC خاص طراحی شده است. به همین ترتیب، هر دستگاه الکترونیکی به طور خاص برای پذیرش یک ورودی DC خاص طراحی شده است. نکته کلیدی این است که خروجی DC آداپتور را با ورودی DC دستگاه خود مطابقت دهید. تعیین خروجی و ورودی های آداپتورها و دستگاه ها سخت ترین قسمت کار است.

آداپتورهای برق کمی شبیه غذاهای کنسرو شده هستند. برخی از تولید کنندگان اطلاعات زیادی روی برچسب می گذارند و دیگران فقط چند مورد را بیان می کنند. اگر هیچ اطلاعاتی روی برچسب ندیدید، پس خیلی مواظب باشید.

مهمترین جزئیات برای شما و لوازم الکترونیکی ظریف شما ولتاژ و جریان است. ولتاژ با ولت (V) و جریان با آمپر (A) اندازه گیری می شود. (شما احتمالاً در مورد مقاومت (Ω) نیز شنیده اید، اما این معمولاً در آداپتورهای برق نشان داده نمی شود.)

برای درک معنای این سه عبارت، فکر کردن به الکتریسیته به عنوان آبی که از طریق یک لوله می گذرد کمک می کند. در این قیاس، ولتاژ حجم آب خواهد بود. جریان، همانطور که از اصطلاح پیداست، به سرعت اشاره دارد. و مقاومت به اندازه لوله مربوط می شود. بهینه سازی هر یک از این سه متغیر میزان برق ارسالی به دستگاه شما را افزایش یا کاهش می دهد و برای همین بسیار مهم است. زیرا انرژی بسیار کم باعث می شود که دستگاه شما به درستی شارژ یا کار نکند یا انرژی بیش از حد باعث تولید گرمای اضافی می شود، که آفت وسایل الکترونیک حساب می شود.

اصطلاح مهم دیگری که باید بدانید قطبیت است. یک قطب مثبت (+) و یک قطب منفی (-) وجود دارد.

اگر ولتاژ را در جریان ضرب کنید، وات دریافت می کنید. اما عدد وات به تنهایی به شما نمی گوید که آیا آداپتور برای دستگاه شما مناسب است یا خیر.

خواندن برچسب آداپتور AC/DC

اگر سازنده به اندازه کافی باهوش بود (یا طبق قانون مجبور بود خروجی DC را روی برچسب قرار دهد، که خیلی خوش شانس خواهید بود. روی قسمت “آجری شکل” آداپتور دنبال کلمه OUTPUT بگردید. در اینجا بعد از مقدار V برای ولتاژ شماتیک جریان مستقیم و مقدار آن را پیدا می کنید.

نماد DC به این شکل است:

برای بررسی قطبیت سرهای سوکت آداپتور، به دنبال علامت + یا – در کنار ولتاژ باشید. یا به دنبال نموداری باشید که قطبیت را نشان می دهد. معمولاً از دو دایره کامل که داخل آنها علامت های + و – نوشته شده در اطراف و یک دایره نصفه در وسط تشکیل شده است.

اگر علامت + در سمت راست باشد، آداپتور دارای قطبیت مثبت است:

اگر علامت – در سمت راست وجود داشته باشد، قطبیت منفی دارد:

در مرحله بعد، باید به دستگاه خود برای ورودی DC نگاه کنید. شما حداقل ولتاژ را در نزدیکی درگاه ورودی DC خواهید دید.

ممکن است هم ولتاژ و هم جریان را در جای دیگری از دستگاه، در پایین یا داخل درب محفظه باتری یا در دفترچه راهنما پیدا کنید و اگر هنوز قطبیت مشخص نشده، به دنبال آن هم باید بگردید.

به یاد داشته باشید: ورودی دستگاه باید با خروجی آداپتور یکسان باشدو بهعلاوه قطبیت را هم چک کنید. مثلا اگر ورودی دستگاه DC +12V / 5.4A باشد، یک آداپتور با خروجی DC +12V / 5.4A تهیه کنید و اگر از آداپتور یونیورسال یا همه کاره استفاده می کنید، مطمئن شوید که جریان، ولتاژ و قطبیت را درست انتخاب کنید.

اگر از آداپتور اشتباه استفاده کنید چه اتفاقی می افتد؟

در حالت ایده آل، ولتاژ، جریان و قطبیت یکسانی را در آداپتور و دستگاه خود خواهید داشت.

اما اگر به طور تصادفی (یا عمدا) از آداپتور اشتباهی استفاده کنید چه؟ در برخی موارد، سوکت آداپتور (نری) داخل جای سوکت لپ تاپ (مادگی) نمی رود. اما موارد زیادی هم وجود دارند که آداپتور های ناسازگار به دستگاه شما وصل می شود.

قطبیت اشتباه

اگر قطبیت را معکوس کنید، چند اتفاق ممکن است رخ دهد. اگر خوش شانس باشید، هیچ اتفاقی نمی افتد. اگر بدشانس باشید، دستگاه شما آسیب می بیند. حد وسط هم وجود دارد. برخی از لپ‌تاپ‌ها و سایر دستگاه‌ها دارای محافظ قطبی هستند که در اصل فیوزی است که در صورت استفاده از قطبیت اشتباه می‌سوزد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است صدای پاپ بشنوید و دود ببینید. اما ممکن است دستگاه همچنان با باتری کار کند. با این حال، دیگر با هیچ آداپتوری شارژ نمی گیرد. تعمیر کارها برای رفع این مشکل، فیوز محافظ قطبیت را تعویض می کنند و خبر خوب این است که مدارهای اصلی سرخ نشده است.

ولتاژ خیلی کم

اگر ولتاژ آداپتور کمتر از مقدار مورد نیاز دستگاه باشد، اما جریان یکسان باشد، ممکن است دستگاه، هرچند نامنظم، کار کند. تاثیر ولتاژ پایین به پیچیدگی دستگاه بستگی دارد. به عنوان مثال، یک بلندگو ممکن است مشکلی نداشته باشد و فقط مثل قبل با صدای بلند کار نکند اما دستگاه‌های پیچیده‌تر ممکن است دچار مشکل های اساسی شوند و حتی ممکن است زمانی که وضعیت ولتاژ پایین را تشخیص دهد، خاموش شود. معمولاً کمبود ولتاژ باعث آسیب یا کاهش عمر دستگاه شما نمی شود.

ولتاژ خیلی زیاد

اگر آداپتور ولتاژ بالاتری داشته باشد، اما جریان یکسان باشد، دستگاه احتمالاً با تشخیص ولتاژ اضافی خاموش می شود. اگر اینطور نباشد، ممکن است بیشتر از حد معمول داغ شود که می تواند عمر دستگاه را کوتاه کند یا باعث آسیب فوری شود.

جریان خیلی زیاد

اگر آداپتور ولتاژ درستی داشته باشد، اما جریان بیشتر از آنچه ورودی دستگاه نیاز دارد باشد، نباید مشکلی بوجود آید. مثلا، اگر لپ تاپی دارید که به ورودی 19 ولت / 5 آمپر DC نیز دارد، اما از آداپتور 19 ولت / 8 آمپر DC استفاده می کنید، لپ تاپ شما همچنان ولتاژ 19 ولت مورد نیاز خود را دریافت می کند، اما فقط 5 آمپر از 8 آمپر ظرفیت آداپتور جریان می کشد. در نتیجه آداپتور در طول زمان کار کمتری برای تامین لپ تاپ شما انجام می دهد.

جریان خیلی کم

اگر آداپتور ولتاژ صحیحی داشته باشد، اما جریان نامی آداپتور کمتر از ورودی دستگاه باشد، ممکن است چند اتفاق بیفتد. دستگاه می‌تواند روشن شود و جریان بیشتری از آداپتور بگیرد که برای آن طراحی شده است. این ممکن است باعث داغ شدن یا از کار افتادن آداپتور شود. یا ممکن است دستگاه روشن شود، اما آداپتور نتواند به کار خود ادامه دهد و باعث افت ولتاژ شود (به ولتاژ بسیار پایین مراجعه کنید). اگر جریان نامی در آداپتور لپ‌تاپ‌ کمتر از مقدار مورد نیاز باشد، ممکن است بتواند باتری را شارژ کند، اما لپ‌تاپ روشن نمی‌شود، یا ممکن است لپ تاپ روشن شود، اما باتری شارژ نمی‌شود. در کل استفاده از این آداپتور ایده بدی است زیرا می‌تواند باعث گرمای بیش از حد در هر دو وسیله شود.

به هر حال همه وسیله ها همیشه از این قواعد پیروی نمی کنند و قطعات حفاظتی و مدارات پیچیده الکترونیک می توانند شرایط متفاوتی به وجود بیاورند. تولیدکنندگان هم ممکن است کمی پیاز داغ وسیله خود را زیاد کنند. مثلا، ممکن است روی برچسب لپ‌تاپ عدد 8 آمپر برای ورودی نوشته شده باشد، اما در واقعیت، بیشتر از 5 آمپر برق مصرف نکند یا برعکس، روی یک آداپتور ممکن است نهایت 5 آمپر نوشته شده باشد، اما تا تا 8A را تحمل کند. همچنین، برخی از آداپتورها و دستگاه‌ها قطعاتی برای تشخیص ولتاژ و جریان دارند که می توانند مدارات وسیله را بدون آسیب دیدن و بسته به نیاز تنظیم یا خاموش کند.

با این حال، من استفاده از آداپتور های ناسازگار را به هیچ وجه توصیه نمی کنم، چون بلاخره مدارات الکترونیک پیچیدگی هایی دارند که در هر صورت احتمال آسیب دیدن آنها وجود دارد.

منبع: groovypost

توضیحات تکمیلی

نوع آداپتور

دو پین بنفش

ولتاژ ورودی

100 تا 240 ولت متناوب

جریان ورودی

0.6 آمپر/ 600 میلی آمپر

فرکانس ورودی

50 تا 60 هرتز

ولتاژ خروجی

32 ولت مستقیم

جریان خروجی

0.625 آمپر/ 625 میلی آمپر

گارانتی

ندارد

وضعیت

استوک (اصلی)

محصول کشور

چین

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “آداپتور 32 ولت 625 میلی آمپر سوکت بنفش پرینتر جوهر افشان اچ پی”