برای بازیابی هد خشک شده . تعمیر . سرویس . ریست پرینتر جوهری اپسون Epson . اچ پی HP . کانن Canon در اصفهان با شماره 09137869928 (طاهری) تماس بگیرید یا به صورت حضوری به آدرس درج شده در صفحه اطلاعات تماس مراجعه کنید.

پرینترهای جوهر افشان همیشه به عنوان مقرون به صرفه و جذابترین گزینه های موجود در بازار برای تهیه پرینت رنگی در منازل بوده اند. وسیله ای که از آن معمولا در خانه ها برای کپی رنگی از کارت های هویتی یا اسناد و مدارک یا برای پرینت مقاله و تحقیقات اینترنتی فرزندان مدرسه ای و دانشجو استفاده می شود.

قیمت بسیار پایین این نوع پرینتر در برابر امکانات زیاد باعث شده تا افراد زیادی در مرتبه اول ترغیب به خرید این پرینترها بشوند. اما همونطور که از قدیم هم گفته اند, هر ارزانی بی دلیل نیست و یکی از دلایل ارزان بودن این پرینترها یک بار مصرف بودن کارتریج های آنهاست.

معمولا در یک پرینتر جوهر افشان پایین رده و میان رده دو کارتریج تعبیه می شود که یکی حاوی جوهر مشکی و دیگری 3 رنگ دیگر سیستم رنگی CMYK یعنی فیروزه ای, سرخابی و زرد است. البته این تعداد در پرینترهای مخصوص عکس می تواند تا 6 کارتریج افزایش پیدا کند. به علاوه به هر یک از این کارتریج ها لازم است تا بخشی الکترونیکی که کارایی مکانیکی دارد موسوم به هِد نیز اضافه کنیم که می تواند با کارتریج یکپارچه بوده یا به صورت مجزا باشد. این قطعه وظیفه خارج کردن قطرات جوهر از کارتریج و پاشیدن آن بر روی کاغذ یا به طور کلی تر رسانه چاپی را دارد و این کار را بسته به برند سازنده به کمک یک قطعه الکترونیکی مانند خازن یا کریستال و از طریق لوله های نانومتری موسوم به نازل انجام می دهد.

تا این جای کار به ظاهر هیچ مشکلی نیست. اما وقتی مخصوصا در پرینترهای برند اچ پی و کانن دقیق تر می شویم می توانیم مشکل اصلی را در هِد کارتریج های آنها ببینیم. در واقع همان طور که انتظار می رود تا قطرات جوهر پس از پاشیده شدن بر روی کاغذ خشک شوند, جوهر راکد مانده در نازل نیز به دلیل ابعاد نانومتری پس از مدتی خارج نشدن با ذرات هوا واکنش نشان می دهد و خشک خواهد شد. در نتیجه اصلی ترین قسمت پرینتر جوهر افشان یعنی هِد خشک می شود و پرینتر از کار خواهد افتاد.

پرینترهای جوهری نیاز به نگهداری مستمر داشته و برای جلوگیری از خشکیدن هِد لازم است تا به صورت پیوسته از تمامی رنگ ها خروجی داشته باشند. به زبان ساده تر برای حفظ کارایی یک پرینتر جوهری لازم است تا شخصی روزانه یا حدقل چند روز یک بار صفحه ای شلوغ و تمام رنگی را پرینت کند, حتی اگر به آن احتیاجی نداشته باشد. واضح است که چنین سطحی از رسیدگی به یک وسیله در یک خانه یا حتی شرکت های کوچک که فرد یا افرادی به صورت نامنظم و از پیش تعیین نشده حضور ندارند یا به مرخصی می روند دور از انتظار خواهد بود.

به نظر می رسد که فرآیند خشک شدن جوهر در داخل نازل پدیده ای پیش بینی شده در طراحی پرینترهای جوهر افشان بوده و باعث می شود تا با تعویض مکرر کارتریج حتی بعد از خرید اولیه پرینتر باز هم سودی مستمر نصیب سازنده‌ها شود. به همین خاطر است که قیمت کارتریج های جوهر افشان با وجود ساده تر بودن و کوچکی ابعاد به مراتب بیشتر از نمونه های مشابه لیزری است و اگر کسی بخواهد کارتریج های پرینتر جوهرافشان خود را مجددا تهیه کند باید هزینه تقریبا برابر با هزینه خرید پرینتر نو را بپردازد.

آیا می توان هِد خشک شده پرینترهای جوهرافشان را باز کرد؟

نوع دیگر از انواع پرینتر موجود در بازار پرینترهای لیزری هستند که معمولا بزرگتر, مکانیکی تر و البته کاربردی تر می باشند. کارتریج تونر یک پرینتر لیزری بر خلاف نمونه های جوهر افشان با مایعات تامین نمی شود و با ذرات جامد پودر سر و کار دارد و تا زمانی که در جای مرطوب یا بسیار گرم مانند پشت شیشه یا نزدیک شوفاژ قرار نگیرد, می تواند تا سالها کارایی خود را حفظ کنند و هیچ نیازی به نگهداری یا استفاده اجباری برای جلوگیری از خشک شدن نیست.

مزیت دیگر کارتریج های لیزری, میل بیشتر آنها به شارژ کارتریج و تعمیر است و این قضیه تا حدی جدی بوده که در اکثر مدل ها از طرف شرکت های سازنده, سازوکارهای زیادی مانند پیچ های متعدد برای باز کردن درب کارتریج برای پر کردن مخزن پودر و خالی کردن مخزن ضایعات در نظر گرفته شده است.

اما برای یک کارتریج جوهری شرایط به هیچ وجه آن طور که قبلا گفته شد نیست. قابلیت استفاده از یک کارتریج جوهر افشان به چند عامل بستگی دارد که همگی برای پیچیده شدن کار از طرف سازنده در نظر گرفته شده اند.

  1. هر کارتریج جوهرافشان تاریخ انقضا دارد که روی بدنه آن حک شده و این تاریخ مرتب توسط پرینتر بررسی می شود.
  2. هر کارتریج جوهرافشان یک سطح مصرف دارد که در هنگام تولید روی 100% تنظیم شده که بر حسب مصرف کاربر و با استفاده از یک رشته محاسبات ریاضی تا 0% کاهش پیدا می کند.
  3. هرکارتریج جوهرافشان مهلت استفاده دارد و در صورت استفاده نشدن خشک می شود.

کارتریج ها در دو مورد اول بعد از عبور از حد تعیین شده بلااستفاده می شوند و به هیچ وجه امکان بازیابی آنها نیست. (اطلاعات در داخل کارتریج ذخیره می شوند و در نتیجه با ریست کردن پرینتر چیزی تغییر نخواهد کرد), اما همیشه امیدی برای بازیابی مورد سوم یعنی خشک شدن هِد کارتریج وجود دارد. چرا که با داده های رمزنگاری شده در داخل یک چیپست سر و کار نداریم و تنها کافیست تا جوهر خشک شده در لوله های کارتریج را به هر روشی حل کنیم.

برای این منظور آموزش های زیادی در یوتیوب مثل استفاده از آب جوش, تحت فشار قرار دادن هِد با پمپ باد یا مکش از هِد وجود دارد که هر کدام معایب خود را دارند. برای مثال آب حلال جوهر پیگمنت مورد استفاده در بیشتر پرینترها نیست و اگر هم تقطیر نشده باشد املاح آن می توانند باعث گرفتگی بیشتر هِد شوند. همین طور فشار باد یا مکش بیش از حد باعث می شود تا بخش الکترونیکی هِد یا پیزو الکتریک در پرینترهای جوهرافشان اپسون Epson یا ترمال هِد درپرینترهای جوهرافشان اچ پی HP و کانن Canon همراه با کنده شدن جوهر کلوخه شده آسیب ببیند.

در این میان تنها راه باقی مانده استفاده از حلال مناسب برای جوهر خشک شده و دستگاه اولتراسونیک برای باز کردن هِد خواهد بود, که البته درصد آن هم بسته به مدت بیکاری دستگاه متفاوت بوده و ممکن است به طور کامل جواب ندهد.

در نتیجه در صورتی که کارتریج های پرینتر جوهر افشان شما خشک شدند, با در نظر گرفتن فاکتورهای اول و دوم در پرینتر که نشانه آن روشن شدن چراغ کارتریج یا چراغ های دیگر بر روی بورد یا نمایش خطای تعویض کارتریج و سرویس پرینتر در نمایشگر است می توانید از روشی که گفته شد برای بازیابی دستگاه جوهری خود و استفاده مجدد از آن بهره ببرید.

همچنین می توانید به شرکت بهین افزار اصفهان به عنوان نمایندگی فروش و خدمات اپسون، اچ پی و کانن در اصفهان مراجعه کنید. در اینجا حلال مناسب برای کارتریج بسته به برند سازنده پرینتر جوهرافشان (اپسون, اچ پی, کانن) و همچنین دای یا پیکمنت بودن جوهر مورد استفاده در آن انتخاب می شود. سپس کارتریج و حلال مناسب در داخل دستگاه اولترا سونیک قرار می گیرند تا پیوندهای ملکولی جوهر خشک شده با کمک گرفتن از امواج مافوق صوت راحت تر و با آسیب کمتر به هِد کارتریج یا پرینتر شکسته شود. در نهایت با استفاده از کیت شارژ سازگار با کارتریج اقدام به مکش جوهر از کارتریج می شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.