برای تعمیر . سرویس . پرینتر لیزری سیاه و سفید . رنگی در اصفهان با شماره 09137869928 (طاهری) تماس بگیرید یا به صورت حضوری به آدرس درج شده در صفحه اطلاعات تماس مراجعه کنید.

قبل از اینکه پرینتر بتواند کاری انجام دهد نیاز به دریافت محتوا و پی بردن به چگونگی اجرای آن بر روی کاغذ دارد. این وظیفه بر عهده “کنترل کننده” پرینتر است. این بخش در واقع یک برد کامپیوتری در پرینتر های لیزری است که به وسیله یک پورت موازی یا USB با کامپیوتر میزبان ارتباط برقرار می کند.

کنترل کننده: مکالمات

در هنگام آغاز فرآیند پرینت, “کنترل کننده” با میزبان ارتباط بر قرار کرده و چگونگی دریافت اطلاعات را بررسی می کند. به موقع دریافت اطلاعات, ممکن است میزبان به صورت دوره ای توسط کنترل کننده متوقف یا شروع به کار نماید. پرینتر های لیزری در یک اداره ممکن است در یک لحظه به چند یا چندین کامپیوتر میزبان متصل شده تا کاربران بتوانند به طور همزمان پرونده های خود را برای پرینت به یک ماشین ارسال کنند. در این حالت کنترل هر دسته, به صورت جداگانه مدیریت خواهد شد. کنترل چندین عملکرد همزمان در این ماشین ها از جمله محبوب ترین ویژگی های آنها محسوب می شود.

 کنترل کننده: زبان

برای اینکه کنترل کننده پرینتر و کامپیوتر میزبان بتوانند با یکدیگر ارتباط بر قرار کنند نیاز به یک زبان گفتگوی مشترک خواهد بود. درمدل های قدیمی, کامپیوتر یک نوع خاص از فایل متنی حاوی اطلاعات پایه را برای پرینتر ارسال می کرد و از آنجایی که پرینتر های قدیمی تعداد کمی فونت را پشتیبانی می کردند, بر قراری این ارتباط کار بسیار ساده ای بود.

در حالی که امروز خروجی پرینتر ها با گستره وسیعی از فونت های متنوع و یا طرح های گرافیکی, بسیار پیچیده شده و پرینتر ها برای رسیدگی و اجرای این دستورات نیاز به زبان ارتباطی پیشرفته تری دارند.

زبان ها  امروزی, زبان دستوری پرینتر یا (PCL) از شرکت Hewlett Packard و زبان Postscript از شرکت Adobe هستند. هر دوی این زبان ها صفحات را به صورت برداری و توابع ریاضی از شکل های هندسی و نقاط تشریح می کنند (مانند تصویری با فرمت bitmap ). پرینتر به صورت خودکار فایل های برداری را دریافت و به تصاویر bitmap تبدیل می کند. توسط این سیستم پرینتر می تواند صفحات پیچیده را با جزئیات کامل, حاوی فونت یا تصویر دریافت نماید. همچنین از آنجایی که پرینتر شخصا فایل تصویری bitmap را ایجاد کرده می تواند به هنگام پرینت از حداکثر وضوح آن نیز استفاده کند.

برخی از پرینتر ها از یک رابط گرافیگی موسوم به (GDI) که در زبان استاندارد PCL جایگذاری شده استفاده می کنند. در این روش کامپیوتر میزبان, نقاط منظمی را ایجاد و به کنترل گر پرینتر ارسال می کند. در این حالت پرینتر توانایی پردازش چیزی را نداشته و تنها نقاط را برای لیزر ارسال می کند. اما در بیشتر پرینتر های لیزری کنترل کننده اجازه مدیریت بر تمامی اطلاعات دریافتی از کامپیوتر میزبان, شامل نوع صفحه مورد استفاده, فرمت صفحه, نحوه دسترسی به فونت و موارد این چنینی را دارا می باشد.

کنترل کننده: راه اندازی کاغذ

هنگامی که داده ها مرتب شدند کنترل کننده شروع به قرار دادن آنها در مجموعه ای از نوشته ها و تصاویر می کند. پس از چینش قطعه به قطعه محتویات کنار یکدیگر توسط پردازنده تصویری, به صورت آرایه های از نقاط کنار هم, خورد می شود. در مراحل بعد پرینتر می تواند نقاط را برای لیزر ارسال نماید.

در بیشتر پرینتر های لیزری, برد کنترل کننده تمامی اطلاعات پرینت را در حافظه داخلی خود ذخیره می کنند. این کار به کنترل کننده اجازه می دهد تا فرآیند های مختلف پرینت را در صف انتظار خود قرار داده و به آنها رسیدگی کند. در این حالت علاوه بر صرفه جویی در زمان, کامپیوتر میزبان نیز تنها یک بار اقدام به ارسال اطلاعات می نماید.

پیمایشگر لیزر :

در واقع برای ترسیم صفحه باید سیستم لیزری پرینت یا پیمایشگر لیزر بسیار دقیق عمل کند.

محتویات مرسوم پیمایشگر لیزر شامل موارد زیر می شوند:

  • لیزر
  • آینه متحرک
  • لنز

لیزر داده های صفحه را در هر بار به صورت نقاط کوچکی, برگرفته از تصاویر و متون در خطوط افقی دریافت می کند. همانطور که پرتو در سراسر غلطک حرکت می کند نقاط برای قسمت هایی که نیاز به پرینت داشته به وجود خواهد آمد و دیگر قسمت ها خالی می مانند. اما در واقع پرتو لیزر حرکتی نداشته و حرکت آن از حرکت آینه متحرک به وجود می آید. زمانی که آینه حرکت می کند لیزر به یک سری از لنز ها برخورد می کند. لنز باعث شکستن نور شده و برای ثبت نقاط با غلطک حساس برخورد می کند.

 نوشتن صفحه

پرتو لیزر از پیمایشگر لیزر تنها به یک جهت حرکت می کند و آن نیز افقی است. بعد از هر پیمایش افقی, پرینتر غلطک حساس به نور را اندکی برای کشیدن خط بعدی می چرخاند. موتور پردازش پرینتر تمامی این فرآیندها را بدونه اشتباه و با سرعتی باورنکردنی انجام می دهد.

برخی از پرینتر ها از یک سری دیود های نورانی LED به جای لیزر برای ترسیم بر روی غلطک استفاده می کنند. در این سیستم هر موقعیت از نقاط برای خود نور مخصوص داشته و این بدان معناست که پرینتر تنها از یک رزولوشن ثابت پشتیبانی می کند. از آنجایی که این سیستم در برابر لیزر واقعی هزینه کمتری را برای شرکت های سازنده به همراه داشته و البته خروجی مناسبی هم ندارد در پرینتر های پایین رده بازار و مخصوصا مارک های متفرقه بیشتر از آن استفاده می گردد.

کارکرد پرینتر های لیزری درست شبیه دستگاه های فتوکپی بوده, اما با چند تفاوت مهم که بارزترین آنها در منبع تصویر است. دستگاه کپی, نور را بر روی کاغذ تابانده و انعکاس آن را دریافت می کند در صورتی که پرینتر لیزری تصویر را به سبک دیجیتالی دریافت می کند. تفاوت مهم دیگر در نحوه ایجاد تصویر الکترواستاتیک است. دستگاه فتوکوپی به کاغذ نور می تاباند و بازتاب آن به دلیل جذب نور توسط نقاط غیر سفید به صورت نگاتیو به گیرنده نوری باز می گردد در این حالت بار پس زمینه تخلیه شده درحالی که تصویر الکترو استاتیک بار مثبت خود را همچنان حفظ خواهد کرد. از این روش اصطلاحا نوشتن سفید یاد می شود.

در بیشتر پرینتر های لیزری فرآیند به صورت معکوس انجام می شود. لیزر خطوط الکترواستاتیک تصویر را تخلیه بار و پس زمینه را با بار مثبت رها می کند. در یک پرینتر سیستم نوشتن مشکی بهتر از سیستم نوشتن سفید جواب داده و نتیجه بهتری هم خواهد داشت.

مبانی تونر

یکی از بارزترین مشخصه های پرینتر های لیزری و فتوکوپی تونر آنها محسوب می شود. پودر شارژ شده الکترواساتاتیک که از دو ماده اصلی پلاستیک و رنگدانه تولید شده است. نقش رنگدانه در این بین کاملا واضح بوده و پوشش غیر سفید (مشکی یا رنگی) را برای نوشته ها و تصاویر ایجاد می کند. رنگدانه به صورت مخلوط در ذرات پلاستیک, هنگام عبور از حرارت دهنده با یکدیگر ذوب می شوند. این کار باعث می شود که پودر در الیاف اغلب کاغذ ها نفوذ کرده و از پاک شدن آن به راحتی جلوگیری کند.

استفاده از تونر

در نهایت تنها مساله ای که باقی می ماند چگونگی اعمال پودر های الکترواستاتیک بر روی غلطک حساس به نور است. در این مرحله مجموعه دانه های باردار منفی از یک محفظه دارای پروانه های متحرک به یک غلطک فلزی آهن ربایی که بر روی ورودی محفظه قرار گرفته می چسبند. از آنجایی که غلطک آهن ربایی و غلطک حساس به نور با فاصله بسیار کمی در مقابل هم قرار داشته و بار منفی غلطک حساس به نور از دانه ها بیشتر است از راه دور جذب آن خواهند شد.

در ادامه غلطک حساس به نور و کاغذ بر روی سطح یکدیگر حرکت کرده و از آنجایی که باز هم بار منفی کاغذ بیشتر از غلطک است دانه ها جذب آن خواهند شد. بعد از جذب پودر, کاغذ به سرعت تخلیه بار شده و در ادامه تنها جیزی که پودر را به آن نگاه می دارد نیروی جاذبه خواهد بود به طوری که احتمال پاک شدن محتوای چاپ شده با یک ضربه یا دست کشیدن به کاغذ وجود دارد.

در ادامه صفحه کاغذ از غلطک حرارت دهنده عبور کرده تا پودر در الیاف آن نفوذ کند. نکته جالب در این مرحله چگونگی جلوگیری از چسبیدن پودر ها به غلطک حرارت دهنده به جای کاغذ است. در واقع راز این نکته استفاده از تفلون یا همان ماده ای که باعث نچسبیدن تخم مرغ صبحانه به ماهیتابه می شود در ساختار این غلطک است.

منبع: howstuffworks

2 برای “پرینتر های لیزری چگونه کار می کنند؟ (قسمت دوم)”

  1. با عرض سلام و خداقوت
    تشکر بابت مطالب آموزشی مفیدی که ارائه نموده اید.
    بنده علاقمند به یادگیری سرویس و تعمیر تخصصی پرینترها (خصوصا پرینترهای جوهرافشان) هستم. اما در اصفهان مرکزی را برای این امر سراغ ندارم!!! اگر امکان دارد بنده را راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر

    1. سلام متشکرم
      اگر قصد دارید وارد این حرفه شوید باید عرض کنم در اصفهان مرکز مناسبی وجود ندارد و متاسفانه تمام آموزشگاه های خوب در تهران هستند
      پیشنهاد می کنم برای شروع از Service Manual ها و فیلم های Youtube شروع کنید. مخصوصا Service Manual ها اطلاعات بسیار کاملی از نام بخش ها و قطعات, باز و بست و نحوه تعویض قطعات, شرایط کاری و عیب یابی سخت افزاری و نرم افزاری و همین طور اطلاعات کامل مدار های الکترونیکی و قطعات روی مدار ها گذاشته که به نظر از هر دوره آموزشی کامل تر است و تنها نیاز به تسلط به زبان انگلیسی دارد

دیدگاهتان را بنویسید