بار دیگر که به مطالعه مجله مورد علاقه خود پرداختید یا یک کاتالوگ جدید از طریق پست به دست شما رسید, برای لحظه ای صبر کرده و به این فکر کنید که این محتوا چگونه تولید شده است. در ابتدا نویسنده, ویرایشگر و طراح در فرآیند خلق این محصول شرکت می کنند. در نهایت پرینترهای بزرگ محتوای خلق شده را به بیرون منتقل کرده تا به صورتی که شما هر روزه می بینید منتشر شوند. در این کار فرآیندی شگفت انگیز شامل ماشین های پر سرعت بسیار بزرگ و یک تن کاغذ رول شده, کامپیوتر, صفحات فلزی, غلطک های پلاستیکی و تیغه های تیز دخیل هستند.

چاپ چاپخانه ای یا  آفست معمول ترین فرآیند مورد استفاده در ابعاد زیاد بوده که سه مرحله کلی در تولید, شامل: قبل از چاپ, اجرای چاپ و صحافی می شود. بنابراین با من همراه باشید تا از آغاز تا پایان انتشار یک مجله را برای شما شرح دهم.

فرآیند خلق

هر تکه ای ازپرینت شامل فرآیند طراحی می شود. نویسنده, ویراستار, طراح گرافیک و هنرمندان همگی می توانند در بخش های ابتدایی در طراحی یک مجله, روزنامه, کاتالوگ, آگهی یا محصولات پرینتی دیگر نقش داشته باشند. بنابراین طبیعی خواهد بود اگر گروه های طراحی, پیش از ارائه محصول روزها برای پرینت بر روی آن وقت بگذارند. سرفصل های موضوع ها مشخص شده و نویسنده ها تعیین می شوند. دستور العمل های سخت گیرانه برای طول کلمه ها و تکیه بر تقارن میان نوشت ها و تصاویر در صفحات برای حفظ مفید بودن و همچنین جذابیت رعایت می شوند. ویرایشگرها بررسی دقیق تری بر روی کار کرده و روند پیشروی کار را بررسی می کنند.

زمانی که توسعه متن به پایان رسید, محتوای گرافیکی تولید می شود. معمولا تمام محتوای تصویری در مجلات و روزنامه ها, به ویژه برای این دسته از نشریات طراحی شده یا ویرایش و تنظیم می شوند. به همین ترتیب با برگزاری جلسه هایی میان نویسنده, تصویر ساز و مسئول طراحی کار را از مرحله ایده طراحی به تصویر نهایی  تبدیل خواهد شد.

زمانی که هر یک از مقاله ها نوشته, ویرایش و تایید نهایی شدند, قطعات به صورت دیجیتال برای مسئول طراحی گرافیکی به منظور صفحه بندی ارسال می شوند. این مسئول مشخص می کند که کدام صفحه در کجا ظاهر شود, تصاویر چه رابطه ای با نوشته ها داشته باشند یا اینکه در برخی از نشریات مکان تبلیغات کجا باشند. یکی از سخت ترین تصمیمات این روند تصمیم گیری برای جایگذاری صحیح قطعات تصویر و متن در کمترین جای ممکن خواهد بود. در این کار نیز مانند فیلم سازی برخی از موارد از زیر تیغ حذف عبور خواهد کرده تا نتیجه ای تمیز تر به دست آید.

در نهایت بعد از اینکه صفحه بندی, ویرایش و تایید به پایان رسید, یک پرینتر دیجیتال خروجی پرونده را ایجاد می کند. معمولا در این مرحله نسخه ای از نشریه بر روی دیسک نوری نوشته شده یا پس از فشرده سازی از طریق پروتکل انتقال فایل FTP ارسال خواهد شد.

فرآیند پرینت

دراین مرحله 9 روش اصلی برای پرینت محتوا وجود دارد:

  1. چاپ آفست: در ادامه مقاله توضیح داده خواهد شد.
  2. حکاکی: مانند لوازم تحریر
  3. دمانگاری: مورد استفاده در لوازم اداری (معمولا فکس های پاناسونیک)
  4. رونوشت نگاری: رونوشت و بازسازی آن
  5. پرینت دیجیتال: در حال حاضر استفاده کمی از آن در صنعت چاپ می شد. اما فناوری آن در محصولات اداری بسیار رشد کرده است.
  6. لترپرس: روشی بسیار قدیمی که دیگر منسوخ شده است.
  7. پرده: مورد استفاده بر روی تیشرت ها و بنرها
  8. فلکس گرافی: مورد استفاده در صنعت بسته بندی
  9. گراور: مورد استفاده در مجله های وسیع و کاتالوگ های تعداد بالا

با این حال در میان روش های نام برده شده چاپ افست یکی از پرکاربردترین و زحمتکش ترین روش های موجود بوده و تقریبا همه نشریات تجاری به این روش تولید می شوند. اما کیفیت محصول نهایی به نحوه مدیریت, تخصص و تجهیزات مورد استفاده در پرینتر مربوط می شود.

لیتوگرافی آفست بر روی اصول بسیار ساده ای پایه ریزی شده است: جوهر و آب با هم مخلوط نشوند. تصاویر شامل متن و نمایه ها بر روی صفحاتی قرار خواهند گرفت که در ابتدای کار با آب مرطوب شده اند, و سپس نوبت به جوهر خواهد رسید. جوهر بر روی نواحی حاوی تصویر می چسبد و آب به نواحی بدون تصویر خواهد چسبید. بعد از آن تصویر به صفحه لاستیکی منتقل شده و از طریق صفحه لاستیکی به کاغذ خواهد رسید. به این روش در اصطلاح چاپ گراور گفته می شود.

مرحله اول: آماده سازی

قبل از اینکه کار برای پرینت ارسال شود لازم است تا پرونده ها به فیلم و صفحات تبدیل شوند. در این مرحله از ساخت مجله, نگاتیو فیلم از روی پرونده دیجیتالی در کامپیوتر ساخته می شود. تصاویر از نگاتیوها مانند روشی که یک عکاس مورد استفاده قرار می دهد به صفحات پرینت منتقل می شوند . در این مرحله اجازه داده می شود تا مقدار دقیقی نور از نگاتیو فیلم عبور کرده تا صفحه پرینت را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که صفحه از نور متاثر شد, واکنشی شیمیایی رخ داده و اجازه می دهد صفحه پذیرای جوهر بر روی سطح خود شود. در نتیجه بر اثر این فرآیند تصاویر از نگاتیو به صفحه منتقل خواهند شد.

در اینجا عناصر متفاوتی برای ساخت صفحات از کاغذ گرفته که محصولی با کیفیت پایین ایجاد می کند تا آلومینیوم که کیفیت بسیار بالایی داشته و البته هزینه بشتری را طلب می کند وجود دارند.

هر یک از رنگ های اصلی شامل مشکی, فیروزه ای (آبی), ارغوانی (قرمز) و زرد برای خود صفحات مجزایی دارند. با اینکه درمحصول نهایی رنگ های بسیار زیادی دیده می شوند, اما تنها این چهار رنگ در ابتدای کار مورد استفاده قرار می گیرند. (ممکن است چیزهایی در مورد فرآیند پرینت چهار رنگی شنیده باشید که البته شباهت زیادی به فرآیند سه رنگ مورد استفاده در تلویزیون دارد.)

مرحله دوم: اجرای پرینت

فرآیند مورد استفاده برای چاپ یک مجله به نام لیتوگرافی شبکه ای شناخته می شود. کاغذ به صورت یک جریان پیوسته از رول کاغذ به داخل دستگاه تغذیه خواهد شد. در این مرحله وزن  یک رول های کاغذ می تواند بیش از 1 تن باشد. همچنین کاغذ ها بعد از پرینت و در ابعاد مورد نظر بریده شده و در نهایت چاپ لیتوگرافی آفست بعد از بریدن کاغذ به پایان خواهد رسید.

فرآیند پرینت شبکه ای در سرعت بسیار بالا و برای برگه های بسیار بزرگ کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد. سرعت این سیستم می تواند تا 50000 برداشت در ساعت باشد. یک برداشت برابر با یک صفحه کامل مجله ای یعنی 38 در 22 و سه چهارم اینچ می باشد.

حتی زمانی که یک تن کاغذ پیوسته مصرف شود, باز هم فرآیند کاغذ کشی متوقف نخواهد شد. برای این کار کاغذ ها به یکدیگر متصل شده و مجموعه فیستون را ایجاد می کنند. فیستون گروهی از غلطک هاست که که در بالای یک برج در حال چرخش هستند. غلطک ها تنها چند لحظه قبل از اتصال به بالای برج منتقل شده و مقدار زیادی کاغذ از روی آنها کشیده می شود. در این لحظه اتصال اتفاق افتاده و رول های کاغذ برای لحظاتی به منظور اتصال به هم متوقف شده تا نقطه مشترکی از کاغذها به یکدیگر به صورت خودکار وصل شوند. در ادامه رول تازه متصل شده  تا لحظه ای که به سرعت مورد نیاز برای ادامه فرآیند چاپ برسد با سرعت از برج نگهدارنده به داخل دستگاه کشیده می شود. به همین منظور هرگز نیاز به مدیریت یا تنظیم سرعت چاپ توسط مسئول چاپخانه نخواهد بود.

دستگاه همواره تعادل ثابتی را میان نیروی مورد نیاز برای جلو کشیدن کاغذ و فشار مقاومت آن حفظ خواهد کرد که اجازه می دهد تا کاغذ در هنگام حرکت در طول تجهیزات محکم و صاف باقی بماند.

فرآیند جوهر ریزی

جوهر و آب ادغام نخواهند شد – این جزئی اساسی در لیتوگرافی آفست است. جوهر به واسطه گروهی از غلطک ها بر روی صفحات توزیع می شود. برای این کار صفحات ابتدا با غلطک های آغشته به آب مرطوب شده و سپس با غطک های جوهری تماس پیدا می کند. این تماس های غلطکی باعث می شود تا جوهر از منبع خود بر روی صفحات توزیع شود.

فرآیند آفست

جوهر موجود بر روی صفحه توسط نواحی حاوی تصویر برداشته خواهد شد. در طرف دیگر غلطک آب نواحی بدون تصویر صفحه را بدون جوهر باقی نگه می دارد. تصاویر از صفحات به غلطک های لاستیکی منتقل شده تا آن هم تصویر را به کاغذ منتقل کند. در واقع صفحات به طور مستقیم با برگه تماس نداشته و به همین خاطر به آن چاپ آفست اطلاق می کنند. تمام این مراحل با سرعتی باور نکردنی انجام می شوند.

برای این کار کاغذ در بین مقداری آب و جوهر رها می شود. بدیهی است که در این میان خطر لکه دار شدن کاغذها وجود داشته باشد. به همین خاطر برای اجتناب از لکه دار شدن کاغذ, آناز یک مرحله حرارتی نیز عبور خواهد داد. در این مرحله مقداری شعله گاز وجود دارد که حرارت درون آن به 176 تا 206 درجه سانتی گراد خواد رسید.

بدون وقفه بعد از ترک کردن بخش حرارتی, کاغذ از میان گروه کوچکی از غلطک های فلزی که به وسیله جریان آب خنک شده اند عبور خواهد کرد. این غلطک های سرد حرارت کاغذ را به سرعت کاهش داده و باعث می شود تا جوهر درون کاغذ ثابت شود. در صورتی که این مرحله انجام نشود ممکن است با کشیدن انگشت بر روی کاغذ محتوای آن پاک گردد.

رنگ و ثبت کنترل

رنگ و ثبت کنترل فرآیندی است که به کمک کامپیوتر انجام می شود. مرحله ثبت, صفحات را برای اجرای محتوای رنگی در ادامه کار تراز می کند. در صورتی که صفحات به درستی در جای خود قرار نداشته باشند, تصاویر از جای خود خارج شده و رنگ ها به هم می ریزند. برای این منظور کامپیوتر یک تصویر ویدیویی از نشانه های ثبت شده بر روی کاغذهای چاپ شده ضبط می کند. هر صفحه برای خود نشانه ای منحصر به فرد دارد. کامپیوتر هر یک از این نشانه ها را خوانده و شروع به تراز موقعیت هر یک از صفحات برای رسیدن به بهترین تراز می کند. تمام این اتفاقات چند مرتبه در ثانیه و در حالی که کاغذ با تمام سرعت در حال حرکت است رخ می دهند.

کنترل رنگ فرآیندی است که راهی برای ترکیب رنگ ها با یکدیگر پیشنهاد می دهد. مقدار جوهری که بر روی واحد ها رها می شود بستگی به مقدار جوهر مورد نیاز برای دستیابی به نمای دلخواه خواهد داشت. جوهر از طریق پنل کنترل که بخشی از واحد کنترل اصلی است تراز می شود. قبل از اینکه جوهر بر روی کاغذ منتقل شود, صفحات اسکن شده و اطلاعات آن به کاست های میکرو منتقل می شوند. سپس مقدار جوهر مورد نیاز برای مرحله اولیه تعیین شده و اجرا خواهد شد.

مرحله سوم: صحافی

صحافی زمانی انجام می شود که کار چاپ به پایان رسیده باشد. غلطک های بسیار عظیمی از برگه های چاپ شده, بریده می شوند و بر روی یکدیگر قرار گرفته تا در جای مناسب بر روی هم سوار شوند. همچنین در صفحه های یک مجله از طریق گیره یا چسب به یکدیگر متصل خواهند شد.

در این لحظه ماشینی به اسم استیکر کاغذهای چاپ شده چندلایه را برداشته و به ترتیب بر روی هم انباشته می کند و پس از آن چسب یا گیره به دسته های متحد کاغذ اضافه خواهند شد.

مرحله نهایی در ماشین استیکر تیغه برش است که برگه ها را برای ابعاد نهاییبرش می دهد. در این لحظه محصول برای ارسال به مقصد نهایی آماده است.

منبع: howstuffworks.com

دیدگاهتان را بنویسید